Început promiţător de sezon pentru atleta Maria Csiki

Campioană şi vicecampioană naţională  în probele de 800 şi 1500 de metri în ultimii doi ani, Maria Csiki speră la rezultate notabile şi în sezonul 2023 – 2024, care a început de doar câteva săptămâni.

Atleta de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, pregătită de Nelian Ianchiş, s-a impus la prima competiţie din actualul sezon în probele la care a concurat. Zălăuanca a luat startul în cursa de 600 de metri şi 1000 de metri în cadrul Concursului Naţional de probe neclasice, desfăşurat la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena. Cele două probe au însemnat o verificare reuşită pentru atleta de la CSS Zalău, câştigând locul 1 în ambele curse.

Maria Csiki a participat la începutul lunii iulie la Campionatul Naţional rezervat juniorilor, fiind ultima competiţie a sezonului 2022 – 2023. A urmat o perioadă de vacanţă de o lună şi jumătate, după care atleta de la CSS Zalău şi-a reluat pregătirea.

La finalul lunii octombrie este programată la Carei o nouă ediţie a Cupei Eliberării, unde va fi prezentă şi Maria Csiki, pentru o nouă verificare. În luna ianuarie a anului viitor vor începe etapele de calificare la Campionatul Naţional, dar până atunci va urma o perioadă de pregătire centralizată pentru sportiva pregătită de Nelian Ianchiş.

Maria Csiki a devenit vicecampioană naţională în sezonul anterior la junioare 1, deşi e încă junioare 2, iar la Campionatele Naţionale Şcolare a obţinut medalia de aur la 800 de metri şi bronz la 1500 de metri. În 2022, atleta de la CSS Zalău a cucerit titlul naţional la junioare 3 în cursa de 1500 de metri şi a obţinut bronz la 800 de metri.

 

One Thought to “Început promiţător de sezon pentru atleta Maria Csiki”

  1. […] Campioană şi vicecampioană naţională  în probele de 800 şi 1500 de metri în ultimii doi ani, Maria Csiki speră la rezultate notabile şi în sezonul 2023 – 2024, care a început de doar câteva săptămâni. Atleta de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, pregătită de Nelian Ianchiş, s-a impus la prima competiţie din actualul sezon în probele la care a concurat. Zălăuanca a luat startul în cursa de 600 de metri şi 1000 de metri în cadrul Concursului Naţional de probe neclasice, desfăşurat la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena. Cele două probe… Citeste mai mult […]

Leave a Comment